Препоръчва се след като ги изперете, да ги изсушите по най-бързия начин и да не забравяте за почистването на пералнята.

Освен, че трябва да се отнасяте много отговорно към дезинфекцирането на повърхности и измиването на ръцете си, съществува и друг важен аспект за защита срещу коронавирусна инфекция – прането на дрехите и бельото.

Към днешна дата учените са категорични, че коронавирусът е в състояние да живее в дрехите от няколко часа до няколко дни.  Вече стана ясно, че коронавирусът живее по-дълго на твърди и плътни повърхности, например върху неръждаема стомана, но е възможно да оцелее и върху меки повърхности – дрехи и одеяла.

Все още не се знае всичко за това как коронавирусът реагира на различни видове тъкани и учените признават, че е необходимо да се направят още изследвания. Световната здравна организация издаде някои полезни препоръки за поддържането на дома и дрехите в стерилно състояние.

Ако искате да избегнете разпространението на коронавируса, се препоръчва веднага след като се приберете вкъщи, да се преоблечете в домашни дрехи и да отделите дрехите, с които сте били на улицата за пране.

Ако се налага да перете дрехи на човек, който вече е заразен с коронавирус, не забравяйте да сложите ръкавици за еднократна употреба, както и да дезинфекцирате всички повърхности, които са влезли в контакт с дрехите му. Също така мийте ръцете си старателно със сапун, в продължение на най-малко 20 секунди.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови