Някои храни са много опасни, ако ги приемаме на празен стомах. Лекарите обявиха кои от тях не трябва да консумираме на гладно.

Зърнените храни

Обикновено се рекламират като идеалната закуска, но се оказва, че ще имате по-голяма полза, ако ги заместите с по-здравословни неща. Те драстично повишават кръвната захар, която след това пък бързо пада, предизвиквайки силен глад. В резултат на това за кратко се появява усещане за ситост, но след това гладът се завръща по-„вълчи“ от всякога.

Кафе

Много хора започват деня си с чаша ароматно кафе, но това се оказва лош навик. Преди това е добре да сте сложили нещо в стомаха, защото кофеинът насърчава производството на стомашен сок, а при липса на храна той започва да корозира стомашната лигавица и това води до появата на гастрит. Ако добавите и мляко, ситуацията става още по-опасна. Съдържащите се в кафето вещества се свързват с млечните протеини и образуват съединения, които впоследствие се утаяват като камъни в бъбреците.

Люти подправки

Подобно на кафето и те стимулират силно отделяне на стомашен сок и това води до увреждания на стомашно-чревния тракт.

Храни, съдържащи захар

Попадайки в празния стомах, захарта дразни панкреаса, който моментално започва да произвежда инсулин. В резултат на това се получава рязък спад на кръвната захар, което провокира тъга, умора и раздразнение.

Студени и газирани напитки

Студените и газирани напитки предизвикват дразнене на стомашната лигавица, както и свиват кръвоносните съдове, което затруднява усвояването на храната. Ето защо, ако се събудите сутрин с непоносима жажда, по-добре я утолете с вода със стайна температура.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови