Лекарите обявиха най-ефективните начини, които са идеалното решение за борба с високото или ниското кръвно налягане. Също така и благодарение на тях можете да намалите риска от инсулт, инфаркт и бъбречна недостатъчност.

Става дума за диуретиците, АСЕ инхибиторите и бета-блокерите, които намаляват сърдечната честота и предотвратяват неправилното функциониране на кръвоносните съдове. По този начин успешно се балансира кръвното налягане.

Нефармакологичните методи за справяне с хипертонията включват сваляне на излишните килограми и редовни упражнения във фитнес залата. Ако нямате достатъчно време да посещавате фитнес, може да тренирате и у дома. Важното е да постигнете най-подходящата физическа активност, като се препоръчва да заложите на комплекс упражнения с умерена интензивност. Лекарите са категорични още, че ходенето, колоезденето или бягането с бавно темпо могат да направят чудеса за нормализиране на кръвното. Необходимо е да им отделяте по половин час, три пъти седмично. Това ще укрепи артериите и ще вкара в нормални граници кръвното налягане. Препоръчва се да наблегнете също на храни като зехтин, зеленчуци, риба, плодове и чесън, защото тези продукти са от полза за кръвоносните съдове.

Хората с ниско кръвно пък трябва да се разхождат на чист въздух, да спят поне седем часа на ден, да се откажат напълно от тесните дрехи, да приемат храната на малки порции, а също и да използват благодатното въздействие на контрастния душ – редуване на топла и студена вода.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови