Ето какво трябва да направите, ако искате да имате млада и свежа кожа. На първо място следва да похапвате повече яйчен белтък, защото той има свойството на подпомага синтеза на колаген, благодарение на аминокиселините, които съдържа. Жълтъкът също е полезен, така че, яйцата следва да присъстват по-често на вашата трапеза.

Другият много полезен продукт, това е чесънът. В него се съдържа сяра, а тя участва в производството на фибриларен протеин. Освен това чесънът насища растението насища организма с липоева киселина и таурин, които участват в образуването на колагенови влакна.

Още един добър начин за подмладяване са червените зеленчуци. Добавете ги към диетата си непременно. Те съдържат ликопен – мощен противовъзпалителен антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане и повишава нивото на колаген в кръвта. Също така спомагат за намаляване на рисковите фактори, които водят до сърдечни нарушения, рак и други хронични заболявания.

Друг много полезен продукт е соята, която също е отлична за поддържане на кожата млада и жизнена.

Непременно трябва да споменем и рибата, защото съдържа големи количества омега-3 мастни киселини, а те участват в регенерацията на тъканите. Най-добрите варианти са риба тон и сьомга.

Малко хора знаят, но малините също подобряват състоянието на кожата, защото повишават нивото на колаген.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови