Ето кои продукти ще помогнат за подобряване на здравето на белите дробове, като припомняме, че това е особено важно по време на пандемията от коронавирус.

Едно от решенията е да консумираме редовно чесън.

Чесънът има противовъзпалителни свойства и намалява щетите, причинени от свободните радикали – следователно играе роля за намаляване на риска от рак на белите дробове и други заболявания. Според американски изследователи добре е също така да се намалят и въглехидратите в диетата, като се даде превес на здравословните мазнини и овесени ядки. Диетологът Сюзън Диксън е категорична, че хората с дихателни затруднения ще се чувстват по-добре, ако се придържат към диета с ниско съдържание на въглехидрати.

„За да си набавите в организма повече здравословни мазнини, хапвайте по една порция ядки дневно. Например наблегнете на орехите, които са най-богатият растителен източник на омега-3 мазнини, яжте мазни риби, включително сьомга, сардини, аншоа, поне два до три пъти седмично. Също така поръсвайте смлени ленени семена върху салатите “, категоричен е специалистът по хранене.

Също така, храните, богати на витамин D, могат не само да повишат имунитета, но и да намалят възпалението на дихателните пътища. А когато той е в ниски нива, тогава се наблюдават по-често случаи на астма. Може също да разнообразите храненето с мляко и яйца.

Ябълките и доматите са също в списъка на препоръчаните за здраве храни, поради мощните си антиоксидантни свойства. Тези продукти имат способността да забавят естествения спад на белодробната функция.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови