В този период децата задават множество въпроси. Това, разбира се е чудесно, защото любопитството на детето е стимул за неговата изследователска дейност.

И е важно да подкрепите желанието на малчуганите да научат нови неща.

Ето и най-полезните игри:

Конструктор

Играта с конструктор допринася за развитието на фините двигателни умения и паметта. Проектирането на различни обекти е завладяващ процес, в който и родителите също могат да участват с удоволствие. Такава игра е безценен начин за формиране на способността на детето да мисли логично.

Лего конструктор

От многобройните детайли децата изработват най-различни предмети. Защо не се включите и вие? Така заедно с вашето съкровище може да си построите цял фантастичен град-мечта! Когато сгъвате отделните елементи, винаги обяснявайте какво точно се случва, какъв е начинът да се свържат частите и как формациите остават цели. Това ще стимулира детето да се справя още по-добре.

Децата не престават да удивляват възрастните – ще видите, че детето ще изработи страхотни, причудливи неща, плод на богатата им фантазия. Винаги демонстрирайте интерес и насърчавайте малките архитекти да говорят и обясняват своите уникални творения.

Ето и още една много полезна игра с конструктор

Изберете елементи с конкретни цветове или размери, като ги подредите в редичка. След това добавете и други към тях, но с различни характеристики. Питайте детето кои от предметите са излишни и защо. Тази игра развива логиката и може да се играе също така и с картинки. Ако детето е направило грешка, обяснете му в какво се състои тя и каква е логиката при различните комбинации. Много бързо то ще започне да се справя отлично в тази игра.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови