Вероятно повечето от вас са чували за някой дейности, които не се препоръчват да се вършат веднага след хранене. Една такава е например плуването, което не бива да се прави на пълен стомах. Но освен него има и още други дейности за избягване. Някои от тях са много опасни за здравето, затова лекарите са направили специален списък, за да ни предпазят от фатални грешки.

Къпане след хранене
Едва ли някой обръща внимание на това, но всъщност е много лошо за здравето, ако решите да си вземете душ веднага след като сте се нахранили. Причината е, че това ще наруши нормалното храносмилане. Препоръчва се, преди да влезете в банята, да са минали поне 40 минути след последното ви хранене. Защото, за да се усвои правилно храната, стомахът ни се нуждае от определено количество прилив на кръв. Ако човек се къпе или плува, кръвта започва да циркулира по цялото тяло, а не се съсредоточава в стомаха, вследствие на което той става ленив.

Цигара след храна
Това е навик, който всеки пушач следва неизменно. Пушенето веднага след хранене обаче също е опасно и то много, защото увеличава в пъти риска от рак на червата или белите дробове.
Експертите са категорични, че трябва да изчакате преди да запалите цигара, точно след закуска, обед или вечеря.

Пиене на чай
Не пийте чай веднага след хранене, тъй като това ще попречи на тялото ви да абсорбира желязото от храната. Трябва да изчакате поне половин час и чак тогава да си налеете от ароматната напитка.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови