Повечето от дамите не се нуждаят от витаминни или минерални добавки. Специалистите препоръчват, вместо по изкуствен път, да се стремим да си набявяме всички необходими хранителни вещества, включително витамините и минералите, чрез храната. Но съществуват три групи жени, които определено се нуждаят от витамини и минерални добавки:

Бременните жени

Жени, които са бременни или искат да забременеят. В този случай хранителните добавки са необходими, защото гарантират, че ще получавате достатъчно фолиева киселина, която намалява риска от определени вродени дефекти, включително спина бифида. Проверете листовката със съдържанието, за да се уверите, че съдържа поне 400 микрограма фолиева киселина.

Жени, в периода след менопаузата

Известно е, че след менопаузата жените започват да губят костна плътност много по-бързо. Много жени не получават достатъчно количество калций и витамин D с храната. Калцият и витамин D, заедно със физическите тренировки, помага за предотвратяване развитието на остеопороза. Може да се наложи да приемате и добавки, например такива, които съдържат витамин В-12.

Вегетарианци

Вегетарианци и вегани. Човешкият организъм може да се снабди с определени витамини по-бързо и по-лесно, набавяйки си ги от животинските продукти. Когато се разчита единствено на растителни източници целият процес се забавя. Например, витамин B-12 се открива в много храни от животински произход, включително яйцата и млечни продукти, но не се съдържа в растенията. Така излиза, че веганите не получават достатъчно витамини B-2 (рибофлавин), B-12 и D, а в такъв случай хранителните добавки могат да помогнат.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови