София. 129 деца са хоспитализирани вследствие на коронавирус, здравната система трябва да бъде пощадена. Това каза говорителят на столичния Център за спешна медицинска помощ Катя Сунгарскса на извънреден брифинг, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Има много хоспитализирани в болниците. Вирусът се подмладява. Това трябва да бъде сигнал към нас и да погледнем сериозно към въведените мерки. Здравната система, въпреки че до този момент устоя на ръба на възможното, трябва някак си да бъде пощадена. Хората са безкрайно уморени и изнервени. Работим всички на ръба“, заяви Сунгарска.

„Моля ви, пощадете всички хора, които работят в здравната система. Не можем да се справим с такъв наплив. Пренаредете приоритетите си за известно време. Не е нужно всички да се бутаме в моловете, ресторантите, магазините. Кому е нужно това? През тази една година работим в пълна мобилизация, колегите полагат извънреден труд. Работим с около 25-35 екипи в София-град, което е крайно недостатъчно“, заяви Катя Сунгарска.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови