София. Нека да бъдем отговорни и да спазваме мерките, които са предписани, защото те наистина могат да спасят живот. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска във връзка с нарастващия брой на диагностицирани с коронавирус хора.

Тя обясни, че се работи трудно в тази обстановка, а отпуските на медиците са забранени.

„Колегите ни в дните, които са им определени за почивка, идват и полагат извънреден труд, за да можем да отговорим на повишаващия се брой сигнали. Трудно се работи. В тази връзка искам да помоля и призова хората наистина да разберат, че заразата я има. Някои я преболедуват леко, но други стигат до много тежки състояния и ситуации, за това е по-добре да се пазим. Нека пазим хората около себе си, да бъдем отговорни и да спазваме мерките, които са предписани, защото те наистина могат да спасят живот“, допълни тя.

Катя Сунгарска описа процедурата, която се извършва след получен сигнал за човек, който има симптоми на коронавирус, като тромава.

„В момента, в който екипът в линейката получи такъв сигнал, линейката трябва да се прибере тук в централата, да се облекат защитните облекла и всички други лични предпазни средства, които са регламентирани, след което отива на адреса. В зависимост от състоянието на пациента, след осъществен преглед, се преценява дали пациентът може да бъде оставен на място и състоянието му го позволява, или пък се изисква хоспитализация в болнично заведение. Ако състоянието му изисква хоспитализация, пациентът се откарва в болничното заведение. След това линейката се прибира отново в Централата и следва около един час дезинфекция на санитарния автомобил и на екипа“, обясни тя.

Габриела ГАНЕВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови