София. През последните година-две сякаш има повече млади хора, които искат да дойдат при нас, защото „Спешна помощ“ е може би най-голямата школа, която може един медик да премине. Това каза говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Ако отидеш да работиш в болница, ти отиваш в отделение. Докато в „Спешна помощ“ може да се види цялата палитра на медицински състояния“, коментира тя.

Сунгарска призна, че са имали притеснения относно разхлабването на мерките и отварянето на заведенията и търговските обекти. „Толкова сериозна реорганизация се направи, за да могат да се поемат тези вълни. Здравната система, колкото и всички да казват, че не е добра, всъщност тя се оказа, че е достатъчно здрава, за да поеме тези ужасяващо тежки вълни. Тези хора, които работят в нея, всъщност са героите на деня“, каза още Катя Сунгарска.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови