Диетиците твърдят, че много заболявания могат да бъдат коригирани с помощта на правилно и балансирано хранене, съобразено със съответната възраст.
Днес ще се спрем на тези храни, които са най-подходящото попълнение за диетата на жените между 30 и 35 години.

Храни, богати на калций

След 30 години при жените могат да се появят първите признаци на остеопороза, а за предотвратяване на това заболяване е добре да се наблегне на консумацията на млечни продукти.

Добре е да знаете, че усвояването на калция се възпрепятства следните вещества – алкохол, кафе, излишък от натрий, мазнини, захар.

Омега 3 ненаситени мастни киселини

Омега 3 ненаситени мастни киселини предпазват от стрес . Създайте си навик поне веднъж седмично да хапвате порция мазна риба – сьомга, пъстърва, херинга.

Микроелементите цинк и селен

Микроелементите цинк и селен са изключително важни. Селенът забавя процеса на стареенето и точно от него зависи еластичността на кожата, здравината на ноктите и красивата и здрава коса. Цинкът спомага за нормализиране на теглото и ускоряването на метаболизма. При тежък дефицит на цинк новите клетки просто не се образуват, а повредените клетки не се регенерират. Селенът се съдържа в ядките, а богати на цинк са стридите и морски дарове.

Витамин А и витамин К
Витамин А ще подобри кожата и зрението, а витамин К ще помогне за избягване на евентуални отоци. Яжте повече зеленчуци, особено портокали, тиква, моркови, чушки – тези зеленчуци са лидери в съдържанието на витамин А. Витамин К има в зеленчуците карфиол, броколи, пресен лук, краставици, ягоди, зеле, спанак.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови