Лекарите разясниха как трябва да почистваме у дома в условията на пандемия от коронавирус. При всички случаи сега това трябва да се прави по-често, отколкото сме свикнали досега. Също така, едно от задължителните условия е използването на ръкавици при чистенето.

Според медицинските работници, заради разпространението на коронавируса в целия свят, нашият дом вече трябва да се чисти ежедневно, а предпазните ръкавици – да се носят през цялото време. Също така, докато почиствате, не бива да докосвате лицето, устата или очите си.

Ето и още няколко много полезни съвета:

Прах от домашните повърхности се почиства с навлажнена със сапунена вода гъба, като трябва да третирате в продължение на 30 секунди.  Следва да обърнете най-голямо внимание на повърхностите на печки, микровълнови фурни, съдомиялни, дръжките на вратите, ключовете за осветление, хладилниците, телевизорите, компютрите, плотовете и масите.

Освен това лекарите съветват да се наблегне и на следващия етап на почистването, който е свързан с дезинфекция на повърхностите. Може да разредите хлор във вода и да стерилизирате всички зони, които са най-рискови – тоест, които се докосват най-често.

Отделно експертите обясниха, че трябва да се обърне специално внимание на пералнята, но най-често домакините пренебрегват този съвет.  Нужно е внимателно да се дезинфекцира барабана на пералнята със силни препарати.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови