Домашната аптека обикновено е разделена на две части. Половината от лекарствата заемат по-горните полици и рафтове на шкафовете, за да бъдат съхранени далеч от децата, а другата половина се държи в хладилника.

Добре е, когато се приберете у дома след посещението в аптеката, да прочетете внимателно листовките на купените лекарства. Там е упомената и информация как точно трябва да се съхранява всяко едно от тях. Ако в указанията намерите текст, който гласи, че е необходимо съответното лекарство да бъде съхранявано на хладно или студено място, може би ще останете озадачени какво точно се има предвид. Сега ще дадем разяснение по този въпрос.

Под „хладно“ място се има предвид място с температура между 12 – 14 градуса, а под „студено“ са обозначени местата, при които температурата е в рамките на 4-6 градуса. Така че, ако имате лекарства, които трябва да се пазят на „студено“, спокойно можете да ги оставите на долните рафтове на хладилника, там, където по принцип е отредено място за зеленчуците.

За лекарствата, на чиито листовки е обозначено „съхранение при стайна температура“, подходящото място е някой от шкафовете в стаята.

Ето и още малко указания от лекарите: Не съхранявайте капки, мазила и мехлеми с естествени съставки на стайна температура, защото те обикновено са доста по-кратък срок на годност. Всички такива трябва да бъдат преместени в хладилника. Останалите хапчета, при които не е специално упоменато „хладно“ или „студено“ място за съхранение, може да оставите по чекмеджетата.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови