Близо 80% от българите вече имат или за в бъдеще ще имат такива оплаквания

Как да се справим с болката в кръста?

В съвременното ежедневие болката в кръста е изключително срещан проблем във всякаква възраст. Според едно от последните изследвания, близо 80% от българите вече имат  имат оплаквания свързани с болки в гърба.

Въпреки, че проблемите с кръста могат да се проявят при хора от всякаква възраст, най-засегната група са хората между 30 и 55 години. Според мнението на експертите, дискомфорта в гърба е свързан  с начина, по които мускулите, костите и връзките в гръбнака работят заедно и се свързват по между си.

Кои са най-честите причини за появата на болка в кръста?

Като възприето правило е това, че ако болката не спира и продължава повече от 3 дни, то тогава е добре да потърсим лекарско мнение, за може да се установи точната причина и да се предприемат мерки. Ако пък ни боли кръстът в продължение на 3 месеца, то състоянието вече е хронично и трябва да се предприемат по-сериозни мерки. Най-честите причини са следните:

– Гърбът може да ни заболи поради травма. Независимо дали е падане, стара травма или друг вид нараняване. При такова естество на проблема е необходимо незабавно да се обърнем към специалист.
– Физическо натоварване – случва се при двигателни упражнения, вдигане на тежести многократно и др. Кръстът може да ни заболи поради напрягане на мускулите в областта на гърба. В тези случай болката отминава, когато си дадем почивка и тялото има време да се възстанови.
– Професията – всяко едно начинание, което включва вдигане на тежки предмети, извиване на гръбначния стълб, навеждане – всичко това води до натоварване на гърба и поява на болки. Това се случва дори и при професии, при които хората са в седнало положение – например козметици, зъболекари и др.
– Начин на носене на чантата – не само учениците носят тежки раници и чанти, но те също са засегнати от този проблем. Ако разнасяте пълна чанта и усещате напрежение в кръста, то сменяйте нейната позиция, за да не натоварвате само и единствено една зона.
– Неправилна стойка – нашата опорно-двигателна система е устроена така, че да носи цялата тежест на тялото ни здраво, когато гърбът е изправен. При стоене на стол (напр. на работно място) трябва да се придържаме към най-правилната позиция и стойка на кръста – облегалката трябва да поддържа долната част на гърба, раменете да са назад и изправени, краката да стъпват свободно и с цялото ходило.

Как да се справим с болката?

BetafolВсички доктори освен основните лекарства задължително предписват и Б- Комплекс. Най – пълният Б- Комплекс на българския пазар е Betafol, който съдържа фолиева киселина. Точно такова средство, актуално сред много потребители, е Betafol. Той представлява препарат, които е създаден за да облекчава болките в кръста.

BetaFol подпомага нормалната функция на периферната нервна система. Задвижва собствените механизми на организма за регенерация на миелиновата обвивка и възстановяване на нервните клетки (неврони).

 

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови