Ако страдате от хемороиди, може да се излекувате с банани. Индийски учени специално проучиха възможностите на вкусни плод за лечение на заболяването и ето какво откриха. Хемороидите се причиняват вследствие на хроничен запек, което означава, че с промяна в диетата можем в известна степен да повлияем върху него. Ако приемаме храна, която е богата на фибри, както и достатъчно течности,  това със сигурност е добро лечение. Също така, могат да се прибавят и физически упражнения, а също така не бива да се пренебрегва и доброто влияние на здравия сън.

Д-р Хиндустан Абдул Ахад е категоричен, че ползата на плодовете и различните билки е много голяма. А що се отнася конкретно до бананите, то те са чудесно средство за намаляване на болката, защото съдържат захари, известни като едно от най-добрите естествени средства за успокояване на възпалението.

Всичко това се случва при така наречения процес осмоза – водата бива изсмукана на клетъчно ниво и по този начин дискомфорта е премахнат. Също така са добре известни и антибактериалните свойства на захарите – те предпазват засегнатите зони от опасните бактерии.

Затова, ако искате да се отървете от хемороидите, не пропускайте да си хапвате повече банани. Със сигурност ще почувствате разликата много по-бързо, отколкото въобще сте очаквали.

 

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови