Портокаловите кори обикновено се изхвърлят, но това е грешка. Малко хора са наясно, че в тях са концентрирани важни свойства, които могат да да помогнат много за подобряване на здравословното състояние и красота.

Портокаловата кора – отличен източник на витамини, минерали и етерични масла

Въпреки че вкусът им е горчив, портокаловите кори са важен източник на витамини, минерали и етерични масла, асимилацията на които ни помага да предотвратим и лекуваме болести. Портокаловите кори се ползват в успех и в козметиката.
Ето и една много лесна рецепта, с която ще излекувате по много вкусен начин дори и упорита кашлица.

Портокалова кора като естествено потискащо кашлицата средство – рецепта

В портокаловата кора се съдържа значително количество витамин С, а той може да ни помогне да засилим имунната си система. Също така е чудесно средство и за облекчаване симптомите на респираторните заболявания. Комбинацията от антиоксиданти и минерали в портокаловата кора помага да се намали кашлицата и да се изведе от тялото излишната слуз. Необходима ви е кората на един портокал и две супени лъжици мед. Нарежете кората на кубчета и я кипнете в 250 мл вода. След това изчакайте 10 минути, преди да я прецедите и подсладите с мед. Пие се по 2-3 чаши дневно, докато кашлицата намалее и изчезне напълно.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови