Джинджифилът може да ви бъде невероятно полезен, ако искате да свалите някой и друг килограм.

Както знаем, човешкият стомашно-чревен тракт изразходва определено количество калории и енергия, за да усвои храната, която сме приели. За различните храни се изразходват различни количества енергия.

Ако пиете чай от джинджифил, тялото ще изразходва много по-голямо количество калории само за храносмилането. Количеството на тази загубена енергия се равнява на ефекта от физическите упражнения.

Джинджифилът съдържа вещество гингерол, което ускорява метаболизма ни с 15 процента. Това е приблизително 400 калории на ден. Именно това вещество стимулира обмяната на веществата, ускорява кръвообращението и също така е причина за нагарчащия вкус на самата подправка.
Употребата на джинджифил обаче не е еднакво полезна за всички и при по-слаб стомах може да предизвика язва.

За да не навредите на стомаха си, приемайте джинджифил само след хранене, така че стомашният сок да не доведе до дразнене на лигавицата. В случай, че стомахът ви е твърде нежен и чувствителен, тогава можете да използвате и джинджифил на капсули. Действието му е същото, но с по-малка вреда за стомаха.
И още един любопитен факт – с помощта на джинджифиловите таблетки, освен, че ще отслабнете, може да се излекувате и от настинка.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *