Лекарите са описали как алкохолът и другите, съдържащи в състава си алкохол продукти, влияят на коронавируса. Медиците не препоръчват да се пият силни напитки, тъй като това няма да предотврати заразяване с COVID-19.

Стана ясно също, че коронавирусът е засегнал много държави по света, но все още много хора изобщо не се вслушват в препоръките на СЗО за предотвратяване на заболяването, а предпочитат да следват ненаучни съвети от хора, чиито познания изобщо не са в сферата на официалната медицина. Така например, според най-популярните слухове за превенция срещу COVID-19 е пиенето на алкохол. Твърди се, че уж спиртните напитки са в състояние да предотвратят инфекция с COVID-19, но в действителност това изобщо не е така. Каква е истината всъщност?

Лекарите са на мнение,  че употребата на алкохол в борбата с коронавируса е просто психологическо оправдание за хората с алкохолна зависимост. Така те се чувстват по-добре, след като вече имат сериозно оправдание да злоупотребяват със спиртните напитки.

В случай на поява на първите симптоми на остри респираторни вирусни инфекции, лекарите силно препоръчват да се консултирате с лекар, за да проверите дали не сте станали жертва на коронавируса. В същото време алкохолът трябва да бъде напълно спрян, за да не влоши хода на заболяването, поради повишения натиск върху имунната система на организма.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови