Този наглед безобиден симптом, всъщност може да се окаже нещо доста по-сериозно. В случай, че страдате от нощно изпотяване и това състояние не отминава повече от три месеца, задължително трябва да посетите лекарския кабинет.

Разбира се, не става дума за естественото изпотяване, предизвикано от високата температура в помещението.

Ако спите при нормална температура и въпреки това се изпотявате, един от вариантите е да имате проблеми с нивата на хормоните. Този проблем засяга предимно дамите и може да е свързано, например, с намаляването на естрогена, характерно за менопаузата.

По същия начин нощното изпотяване може да бъде предизвикано и от инфекции. Известно е, че повече от тях водят до рязко понижаване на температурата, което от своя страна води до обилно изпотяване.

Още една често срещана причина е така наречената вегетоваскуларна инфеция.

Друг възможен вариант са страшните заболявания от типа на сифилис, както и други болести, предавани по полов път, например  СПИН.

Едно от заболяванията, принадлежащо към групата на раковите заболявания е лимфомът. Той също може да предизвика появата на нощно изпотяване, като заедно с него се забелязват и увреждания на лимфните жлези и кръвоносните съдове.

Ако забележите някои от горните симптоми, посетете лекаря си, но не изпадайте ненужно в паника. Просто направете необходимите изследвания, за да изключите лошите вероятности.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови