Дебела мара е красива билка със силно антибактериално действие. Ето как да използвате дебела мара с лечебна цел.

Какво лекува сокът от Дебела Мара?
Какво лекува сокът от Дебела Мара?

Дебела мара или още позната като дебелец е декоративна билка, която лесно може да отглеждате като сукулент в градината си или в саксия у дома.

10 съвета, когато отглеждате сукуленти >>>

Обича песъчлива почва и не понася да бъде преполивана. Вирее както на силно слънце, така и на по-сенчести места. На външен вид дебелета мара наподобява цвят на роза, а листата й са месести като на алое. Именно те се използват с лечебна цел.

Листата се срязват и директно се втриват в болното място. А може и да изцедите сока им върху памучен тампон, с който да третирате засегнатото място.

Билката е идеално средство за спиране на кървене от рани, спомага за бързото им зарастване, а освен това има и болкоуспокояващо действие.

Какво лекува сокът от Дебела Мара?

Дебелата мара е ефикасно средство и при лечение на гнойни рани, брадавици, мазоли, акне, херпес и други кожни възпаления. Алергичните кожни реакции също се повлияват добре от сока на дебелеца.

Мнозина използват сока от дебела мара при болки в ставите и мускулите. Той е много ефикасен и при болка в ушите, като бързо се справя с възпалителния процес.

Дебелата мара има предимно външно приложение, но мнозина я консумират с цел лечение при високо кръвно налягане, неспокоен сън, чревни проблеми, язва, различни заболявания на нервната система, нередовна менструация, бронхит, пневмония, ракови заболявания и др.

Добави описание

При твърде голям прием от билката може да забележите прекалено често уриниране.

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови