За начало се нуждаете от постоянна консултация с вашия лекар. Естествено, струва си и да помислите върху начина си на живот и също как се храните. Може включите в менюто си продукти, които имат свойството да понижават кръвното налягане.

Ето и още няколко състояния и заболявания, при които медиците също виждат връзка с високото кръвно -затлъстяване, диабет, стрес, дефицит на калий, калций и магнезий,обездвижване и алкохолизъм.

Според кардиолозите, сушените плодове са чудесни за включване в диетата на хора с хипертония, защото съдържат повече хранителни вещества от пресните плодове и оказват положително влияние върху целия организъм като цяло.

Ето списък на сушени плодове, които са много полезни като превенция на хипертония:

Стафиди

Богати е на желязо, калций и фибри. Те не само понижават кръвното налягане, но и премахват лошия холестерол от кръвта.

Съдържа фибри, фосфор, желязо и калций в големи количества. Също така, стафидите ще повишат нивото на хемоглобина в кръвта и ще облекчат подуването и спазмите на кръвоносните съдове.

Сушени кайсии

Съдържат калий, магнезий, фосфор и желязо. Сушените кайсии, освен че понижават налягането, подобряват зрението и отпушват кръвоносните съдове.

Сини сливи

Съставът включва фибри и такива полезни елементи като калций и калий. Задължително трябва да споменем обаче, че сините сливи имат силно слабително действие, така че бъдете внимателни, когато ги консумирате. Включването на тези вкусни подове в диетата със сигурност ще нормализира обмяната на веществата, ще подобри  работата на бъбреците и жлъчния мехур.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *