Бирата е не само любима алкохолна напитка, но и ефикасно лекарство, което може да реши много от здравословните ви проблеми. Ето какво може да лекувате с бира.

Какво да лекувате с бира?

 

Бирата подобрява съня

И не става въпрос само за опияняващия й ефект, особено ако прекалите с количеството бира. Всъщност бирата може да бъде ефикасен лек при безсъние поради съдържащите се в нея лактофлавин и никотинова киселина.

 

Бира при камъни в бъбреците

Бирата може да предотврати образуването на бъбречни камъни или пък да облекчи симптомите при бъбречно-каменна болест. 

 

Диета при бъбречнокаменна болест >>>

 

 

Бирата предпазва от инфаркт

Бирата е богата на витамини от В групата, както и калий, които оказват влияние върху артериалното здраве и нормалния приток на кръв към сърцето. Хората, които консумират в умерени количества бира, страдат много по-рядко от сърдечни заболявания, освен това кръвното им налягане е в норма, както и нивата на холестерол. Редовната консумация на бира също действа и превантивно при риск от образуване на съсиреци в кръвоносните съдове. 

 

Халба бира на ден предпазва сърцето >>>

 

Бирата подобрява храносмилането

Бирата е богата на фибри и консумацията на бира преди хранене може да окаже положително влияние върху метаболизма ви. Дори бирата е част от  режима на много диети. Само по себе си тя е много хранителна, така че, ако не се съчетава с мазно и въглехидрати би, консумацията на бира може да ви помогне дори да отслабнете.

 

Добави описание

 

Къде се произвежда най-вкусната бира в Европа? >>>

 

Бира при мускулни спазми

Една чаша бира след тренировка ще намали риска от мускулна треска. Редовната консумация на бира същи намалява риска от схващания и крампи. Тази алкохолна напитка е и чудесен лек при менструални болки, тъй като действа отпускащо върху мускулатурата. 

 

Бирата укрепва костите

Бирата е богата на силиций и калций, които укрепват костната система и намаляват риска от заболявания като остеопороза, артрит и др. 

 

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови