Използването на лук е ефективен метод в борбата срещу настинки, който е еднакво подходящ както за деца, така и за възрастни. Благоприятното въздействие върху човешкото тяло са обусловени от неговите лечебни свойства – лукът предпазва от вирусни инфекции и помага в борбата с още много други заболявания.

Ето как може да се лекувате с лук, като налагате лапи на ходилата на краката си.

Както вече стана ясно, лукът може да се използва не само за готвене, но и като лекарство. Той притежава чудесни  антибактериални и антисептични свойства.

Лукът насърчава заздравяването на рани по ходилата на краката, а също така предотвратява образуването на белези. Дори благодарение на етеричните масла, съдържащи се в него, неприятната миризма на краката изчезва.

Ако сложите парче лук в чорапите си през нощта, кожата ще подобри своята структура, а токсините ще напуснат тялото ви.

Също така лукът се бори активно с тумори и спомага за повишаване на имунитета. Растението е и чудесен заместител на антибиотиците за майките, които кърмят.

Полезните му свойства са били известни още на древните лечители. Лукът отдавна се счита за „еликсир на живота“. Днес не всеки е запознат с какъв витаминен комплекс разполага това растение, а това е огромна грешка. Постоянното му присъствие на масата е страхотно профилактично средство за подобряване на общото здравословно състояние. А като добавим към това и благотворният ефект на лапите с лук, приложени върху стъпалата на краката, сами разбирате какво безценно лечебно средство държите в килера си.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *