Оток на лицето на сутринта е много често срещано явление при хората от всички възрасти. Ако се събудите с подпухнало лице, особено, когато сте спали повече, отколкото обикновено спите, това може да означава, че сте натрупали стрес и не си отделяте достатъчно време за почивка.

Понякога се случва човек да спи около 8-9 часа, но въпреки това, след като се събуди му се иска отново пак да се пъхне под завивките. В такава ситуация, дори и да изпием един литър кафе, това състояние едва ли може да се промени особено.

Всъщност, лекарите предупреждават, че причината е в системното недоспиване. Организмът се претоварва и тогава дори и повечето сън не може да повлияе веднага.

Защото при липса на достатъчно часове за сън, имунната система е първата, която реагира. Хората, които не си доспиват редовно, страдат от хронична умора, а понякога се получават и болки в тялото.

В много случаи тогава се прибягва до прием на витамини, с надеждата, че те ще преборят неприятните симптоми. Оказва се, обаче, че и те не помагат. Или поне не в такава степен, която видимо да се отрази на състоянието ни. Затова, има само едно единствено решение и то е да промените коренно начина си на живот.

Направете си графика така, че да си оставите поне 7-8 часа време за сън на денонощие.

Ще видите колко бързо всички проблеми ще изчезнат – главоболие, лоша концентрация, влошена памет, често боледуване, безжизнена коса, повехнала кожа на лицето, депресивни състояния, дори и наднорменото тегло ще се нормализира.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови