Събуждайки се рано сутрин, веднага си оправяме завивките на леглото или ги сгъваме и прибираме в някой шкаф. И, оказва се, така правим сериозна грешка.

Не само човешката кожа се нуждае от постоянен приток на чист въздух, но също и спално бельо. Затова и експертите препоръчват сутрин веднага след събуждане, да отворите прозореца на спалнята и след това да оставите леглото да се проветри за половин час, преди да го оправите. Оставете свежия въздух да изпълни чаршафите, калъфките на възглавниците и завивката. А след това, ако имате възможност, по-добре не ги прибирайте шкаф, където липсва вентилация.

Ако спалнята ви има тежки завеси, отдръпнете ги по време на проветряването на стаята и дори е препоръчително да ги оставите така през целия ден, за да могат въздухът и светлината добре да проникнат в стаята. Много е важно да си легнете в проветрено помещение, защото това правило е в основата на добрия сън.

Ако имате възможност да инсталирате вентилация в спалнята, това е най-добрият вариант, а в противен случай – просто отваряйте прозорците често.

Според медиците, за качествен здравословен сън през нощта се нуждаем не само от тъмнина, но и от прилив на чист въздух. Дори температурата в спалнята трябва да бъде с два до три градуса по-ниска, отколкото в другите помещения. Така човек заспива много по-бързо и спи по-добре. Ако спалнята е гореща, ще се хвърляме и завъртаме цяла нощ и често се събуждаме. А на сутринта сме всичко друго, но не и бодри.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *