Ако искате да отслабнете, не трябва да базирате диетата си на всичко, което сте чули оттук и оттам. Много често информацията дори е напълно противоречива. За да избегнем това неудобство, се консултирахме с диетолог и той нахвърли най-основните принципи на здравословното хранене, което стимулира организма да се отърве от излишното тегло.

По колко пъти през деня трябва да се храним, ако искаме да отслабнем?

По принцип е най-добре да има 3 основни хранения – сутрин, обед и вечер, плюс две междинни закуски между тях. За да стимулирате тялото да отслабне, не трябва да намаляте броя на храненията, а точно обратно – да ги увеличавате, но за сметка на количеството приета храна. Така например, ако не хапнете нищо в продължение на четири часа, ще провокирате по-голям апетит, защото мозъкът ще възприеме поредното хранене като начин да навакса дългото отсъствие на храна в стомаха. За да избегнем това, необходимо е да се храним по-често, но по малко. Скоро организмът ви ще свикне с новия режим и няма да се стреми да трупа мазнини в резерв.

Часове на хранене

Ето и часовете, в които е най-подходящо да се храним, ако искаме да отслабнем: 7.00 – закуска ; 10.00 – закуска ; 13.00 – обяд ; 16.00 – закуска ; 19.00 – вечеря. Може малко да ги промените, за да паснат на вашия график, но в общи линии времето, което минава от хранене до хранене е добре да се запази същото.

Продуктите също са важни

Важно е продуктите, от които приготвяте храната да са свежи и да не съдържат много мазнини. Избирайте по-леки храни и купувайте от магазини, в чието качество на продуктите сте сигурни.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови