Коремната болка е сред най-честите проблеми, които ни тормозят. И вероятно, защото е така обичайна, в много от случаите си позволяваме да я пренебрегваме, но всъщност това е огромна грешка, тъй като тя би могла да е сигнал за доста заболявания. Ето някои причини за появата й, които са най-чести.

Инфекция на пикочните пътища

Инфекцията на пикочните пътища е един от много вероятните причини да ви заболи корема. Тези пътища водят началото си от бъбреците и стигат до уретрата, затова могат да засегнат по пътя си доста зони, а това на свой ред да доведе до болка в корема.

Стомашно разстройство

Разстроеният стомах често пъти води до изпитване на болка в горната част на корема. Тя е придружена от неестествено усещане за подут стомах, дори и ако само току-що сте сложили първата си хапка в устата. Този симптом не е опасен и обикновено си отива бързо, без да изисква някаква специална медицинска помощ.

Киселен рефлукс

Така добре познатите ни киселини в стомаха се появяват най-вече, когато съдържанието на стомаха започне да се връща обратно към хранопровода. Това се случва, защото стомаха не работи правилно, най-често поради прием на храни, които дразнят лигавицата му. Но, въпреки че киселинният рефлукс е много обичайно явление, ако е придружен от силна коремна болка, определено трябва да поговорите с лекар.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови