София. Първоначално стартирахме с по-малко лечебни заведения, тъй като нямаше необходимост, но със нарастване на необходимостта със заповед на директора на СРЗИ към момента имаме 22 лечебни заведения с общо 556 разкрити легла, от които 102 са интензивни. С новата заповед, тъй като София е в т.нар. „червена зона“, вече ще разкрият по 10 % от леглата си. Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) Илонка Маева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Към момента все пак имаме 22 лечебни заведения, които са имали предварителна подготовка и веднага отговориха кои структури променят и каква е бройката на леглата, които ще функционират като COVID в тях. Днес продължаваме да събираме информацията от останалите. 73 са лечебните заведения. От тези 22 лечебни заведения, имаме новоразкрити 254 легла, от които 33 са интензивни“, допълни тя.
Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови