Знаете ли какво е дендротерапия? Ако все още не сте чували термин, ще ви кажем, че това е наука, която изучава въздействието на дърветата върху човешкия организъм. Вече е напълно доказано, че дърветата са мощни лечители, само трябва да знаем как да почерпим от тяхната вълшебна сила и да излекуваме болежките си. Различните дървета оказват различно въздействие на човешкия организъм – някои стимулират обмяната на веществата, други влияят върху сърдечната дейност, трети премахват главоболието или пък ни помагат да преборим стреса. Ето някои от най-популярните дървесни видове и тяхното въздействие.

Бор

Борът притежава силна енергия, а приносът му към лечение на сърдечни заболявания е признат. Това е причината и доста тежко болни пациенти да се подобряват, когато отидат на санаториум, където има борови гори.

Кестен

Кестенът е чудесен лек срещу ревматизъм, а също така влияе добре и на качеството на съня. Още една негова способност е да облекчава стреса.

Бреза

Брезата помага при остеохондроза на шията, като за да почувства ефекта, болният трябва да сложи брезова клонка, увита в мек плат под врата си през нощта.

Топола

Тя пък има свойството да поглъща лошата енергия. Ако страдате от душевен дискомфорт и търсите баланс, осигурете си тополови клонки в близост до мястото, където прекарвате най-много време и не след дълго ще почувствате техния ефект.

 

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови