София. На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи не би трябвало да притесняват хората. Това каза в интервю за предаването „Денят започва“ на БНТ председателят на БЛС доктор Иван Маджаров.

Той коментира случая в дом в Опанец, където 14 от ваксинираните срещу COVID-19 обитатели с деменция в са с положителни PCR тестове след втора доза ваксина. „Много по-опасно е да се разболееш, отколкото да се притесняваш от странични ефекти, които са пренебрежимо малки“, каза още Маджаров.

По думите му вероятно все още няма достатъчно ваксини в България. Той каза още, че заради недостатъчния брой на ваксини все още не е възможно пациентите да изберат с коя да се ваксинират.
Според него няма нищо притеснително в това някой да се зарази с COVID-19 след втора доза ваксина, тъй като инфекцията ще протече много по-леко.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови