София. Не трябва да се заклеймяват веднага лекарите заради починалото дете в Сливен. Това каза д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Няма лекар, който да отиде на работа с мисълта, че трябва да убие или да навреди на свой пациент“, каза той.

„Има случаи, в които в последните дни на трайността на ваксината, ако някой се е отказал, една-две дози се изхвърлят, но не цели флакони“, коментира той.
Той каза, че е оптимист относно ваксинационната кампания. „За жалост, информацията сега е, че се поставя предимно втора игла“, каза още Маджаров.

Относно ваксинирането на деца той коментира, че родителите няма от какво да се притесняват, защото тази ваксина по нищо не се различава от тези, които си поставяме през целия живот. „Ваксината е наложителна при съпътстващи тежки заболявания“, казва той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови