Вероятно вече сте чували, че по това, какво е състоянието на ръцете ви, могат да се направят доста точни изводи и за общото здравословно състояние на организма. Ето какво е необходимо да знаете за такава една диагностика.
Температурата на ръцете
Студените ръце говорят за нарушение на периферното кръвообращение, както и за недостиг на витамин В12. Ако ръцете ви през повечето време са студени, това означава, че трябва да наблегнете на месо, риба, млечни продукти, зеле, гъби, фасул, като се постараете да ги консумирате по-често и в по-обилни количества.
Ако обаче ръцете ви са горещи, това е признак, че черният дроб има проблеми и не може да се справя добре с извеждането на токсините. Горящите длани обикновено се появяват при прием на големи количества алкохол, предозиране с лекарства и други подобни ситуации.
Мравучкане
Ако усещате типичното за това състояние боцкане по ръцете си, това говори, че ендокринната система не е в добро състояние. Трябва да се обърнете към лекар и да си направите съответните изследвания.
Влажни длани
Този симптом отново засяга работата на ендокринната система, като може да означава, че щитовидната жлеза произвежда повече от необходимото количество хормони.
Сухи длани
Ако дланите ви са бледи и сухи, това пък може да е вследствие от намалена функция на щитовидната жлеза.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови