София. Здравният министър Костадин Ангелов с идея болниците да не получават финансиране от НЗОК, ако не разкрият легла за коронавируса. Той направи заявка, че ще внесе в парламента законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с касата. “Ок, “чиста болница”, но без публично финансиране”, написа той в социалната мрежа “Фейсбук”.

Поводът за това бе репортаж на националната телевизия за Четвърта градска болница, който показва как пациент с коронавирус в недобро състояние чака часове в линейка пред болницата. Първоначално не искат да го приемат в лечебното заведение, но впоследствие дежурният лекар на своя глава го прави.
Министър Костадин Ангелов настоя още кметът на София Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на болницата.

Столичният кмет от своя страна поиска обяснение от директора на Четвърта градска болница д-р Аркадий Иванов и настоя агенция „Медицински одит“ да извърши проверка на лечебното заведение.
“Напълно подкрепям позицията на министър Ангелов, че болници, които отказват да разкрият легла за COVID, не трябва да получават финансиране от Здравната каса. Днес цената на успеха ни се измерва със съпричастност, отговорност и дълг, от всеки, в това число и собствениците, и директорите на болници”, написа в социалната мрежа кметът на София.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови