Маслото е един от най-ценните и питателни продукти, поради което не бива да пропускате да го добавяте към ежедневната си диета. В него се съдържа богата гама витамини, като в по-големи количества са витамин А и витамин Д. Особено през студените зимни месеци, когато по принцип имунната система е по-застрашена, маслото ще ви помогне да поддържате в организма си оптималното ниво микроелементи, а също така и е чудесен начин тялото да получи повече енергия.

То се абсорбира от организма много добре и е безценно за хората, които в ежедневието си са подложени на тежък физически труд, както и за спортисти, трениращи усилено.

Маслото е полезно в борбата с рака

Можете ли да се предпазите от рак, с помощта на питателното масло? Определено експертите се възхищават на неговите свойства и го препоръчват като превантивна мярка срещу коварното заболяване.

Но има и ограничения, които не трябва да пренебрегваме. Хората, които страдат от затлъстяване, трябва много да внимават с количеството масло, което приемат. То е силно калорично и затова трябва да си имате „едно на ум“. Също така маслото не е препоръчително и за хора, страдащи от високо кръвно, сърдечно-съдови заболявания и панкреатит. Възрастните пациенти също трябва да бъдат по-бдителни и да намалят консумацията му, поради риск от здравословни усложнения.

Един добър аналог на маслото са растителните му събратя, както и мазните риби, които може да го заместят в менюто ви.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови