Това, че сте женени и имате семемство не означава непременно, че трябва да спите заедно Напротив, дори в Япония смятат, че ако спите разделно, връзката ви ще е по-добра.

Защо е здравословно да спите отделно?
 © Istockphoto.com

 

Когато спите разделно, разполагате с повече място 

Не всеки се прибира от работа по едно и също време, а понякога се случва и да излизате с колегите. Така че да се приберете от работа след полунощ не е нещо необичайно. Но може да развалите съня на децата ви. Ето защо е съвсем нормално, ако не за постоянно, то в такива вечери да спите разделени.

 

Когато спите разделно, се наспивате по-добре

Някои хора не могат да спят, ако до тях някой хърка, мърда, върти се и ви бута. Ако имате работа с такъв човек, то при възможност спете разделно. 

 

Сънища, които вещаят нещастие >>>

 

Ако хъркате, спането разделно е това, от което имате нужда

Хъркането е проблем в много семейства и е проблем, който е съсипал не малко връзки, Ето защо, ако хъркането е на дневен ред и във вашата връзка, не се колебайте да вземете решението да спите разделно. Това определено може да спаси връзката ви. 

 

Добави описание

 

Спането разделно ви осигурява повече въздух

Буквално и преносно, когато спите разделно разполагат е с повече въздух. Имате място, никой не ви издишва въздуха и като цяло сте сами царе в леглото. Мнозина се страхуват да спят сами. но пък други имат нужда точно от това. 

 

Не всеки предпочита една и съща температура за сън

Ако вие сте скандинавци по душа и обичате да спите на студена, а пък половинката ви замръзва, ако сте пуснали климатик или става течение заради отворени прозорци, то навярно отношенията ви ще се обострят само заради такива дребни проблеми. Ето защо е по-добре да спите разделени. 

 

Ставате и лягате по различно време

Ако часовете ви за ставане сутрин и лягане вечер са различни, това сериозно може да попречи на здравословния ви сън. Ето защо, ако времената ви за лягане и ставане са крайно различни, е по-добре да спите разделно. 

 

 

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови