София. Започна поставянето на ваксини срещу COVID-19 на желаещите учители, педагогически и непедагогически персонал в София. На практика с това се дава началото и на втора фаза от ваксинацията.

Имунизации на учители се извършват както в общински болници, така и в държавни и частни лечебни заведения. До сутринта във вторник бяха ваксинирани 162 души. Желаещите към момента за ваксинация са над 5000, което е над 20 %.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ваксинацията на учителите е много важна задача. “Работи се в координация РЗИ, Управлението по образованието и нашите екипи от Столична община така, че да осигурим възможност на всички учители, всички представители на помощен персонал, всички, които желаят да се ваксинират”, коментира кметът на София. По думите ѝ общо в 15 болници и медицински центрове в София има кабинети за ваксиниране, а при необходимост Столична община има готовност в ДКЦ-ата.

От своя страна директорът на Столична РЗИ Данчо Пенчев апелирам към учителите, педагозите и персонала стриктно да спазват графика на ваксинацията, който е създаден, за да нямаме изпускане и празни дози. По думите му за момента сериозни притеснения няма сред учителите.
“В София град са получени от ваксините на “Пфайзер” близо 25 хил. дози, а от Модерна 4800 дози. Към момента се раздават последните получени количества, които да обхванат хората от фаза 2. В София се довършва и фаза 1, където останаха стоматолози, фармацевти и лекари и помощен персонал”, заяви Пенчев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови