София. Няма документални следи кой е пренаредил листите с чакащите за трансплантации – трябва да се установи кой е наредил това нещо. Това каза по време на брифинг заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров във връзка с казуса с предреждането в листите на чакащите за трансплантация в болница “Лозенец”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Във връзка с казуса трябва да се усанови кой е наредил това нещо. Това най-добре да го каже проф. Спасов, иначе може да се изтълкува, че той сам си ги е пренаредил. Тук документални следи няма. той е компетентното лице. Два пъти казвам, че това нещо може да бъде направено от министъра или от премиера. Едва ли на по-ниско ниво е правено”, каза още заместник-министърът.

Той коментира информацията за незаконни трансплантации в болница “Лоценец”.

“Ние подадохме тази информация. По-точно тя е подавана поетапно от Изпълнителната агенция “Медицински одит” в хода на трансплантациите що се касае за хора от чужбина и други хора от други държави, да се проверят. Подадена е до Здравно министерство тогава в хода на тези трансплантации, но не е направено нищо. Ние тази информация, когато я видяхме, я подадохме”, заяви още заместник-министърът.
той посочи, че за хода на разследването трябва да се питат разследващите органи. Те трябва дае установят има ли такива лица, изобщо със същите имена ли са – донори и рецепиент, имат ли роднинска връзка. Аз не вярвам да имат”, заяви още Димитър Петров.
Деница КИТАНОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови