София. Ваксинирането ще се доказва със сертификат, за градския транспорт засега не предвиждаме хората да са без маски. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ваксинирането ще се доказва по нормалния начин – със сертификат. Мисля, че не е проблем да се носи сертификат, защото това е една хартийка. Няма да носят маски и работещите в малки магазини, а клиентите ще носят. Изискванията ще бъдат свързани с работещите и търговската площ на магазина. Посетителите ще бъдат с маски, независимо дали са имунизирани, или не“, посочи Златанов.

„Ще дадем едни основни параметри, които да се спазват и правото на РЗИ да решават казуси, които са специфични за района. Стъпваме на изследванията, че ваксинираните не преболедуват или боледуват много леко и вероятността да предават вируса е много малка“, каза още Златанов.

По думите му се запазва сегашният капацитет в концертните зали, кина и стадиони. „Остава капацитетът на 50%. Приемете това като действие, което е внимателно и несъздаващо риск и разширяване в зависимост от епидемиологичната обстановка в България и света. За градския транспорт засега не предвиждаме хората да са без маски”, допълни той. По думите му персоналът в малките заведения също ще бъде без маски, ако са ваксинирани

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови