Имунитет – това са всъщност защитните сили на организма, които му помагат да се справи с различни видове инфекции и вируси. Имунитетът защитава човешкото тяло от коварни заболявания. За да го направите по-силен, трябва да изоставите лошите навици, да лекувате болестите още в зародиш и то след консултация с лекар, а не да се самолекувате на своя глава с лекарства или алтернативни рецепти.

Ето как можете да повишите имунитета си:

Въздушни бани

Всеки ден се разхождайте на чист въздух, преди лягане и работа на закрито, по всяко време на годината. Този метод е идеален за деца в предучилищна възраст и тийнейджъри.

Слънчеви бани

Слънчевите лъчи помагат да се увеличи синтеза на витамин D в организма, който е важен за  метаболизма и ви помага да станете по-красиви и по-млади. Но тук е важно да се знае мярката. В противен случай е възможно прегряване и слънчево изгаряне.

Ходене бос

На стъпалата има активни точки, натискането на които влияе положително върху работата на всички органи и системи в тялото. Ходенето бос е един вид мек масаж на тези  точки, което значително ще подобри здравословното ви състояние.

Контрастен душ

Включва редуване на студена и топла вода. В началото е по-добре да започнете с малка разлика в температурата. Процедурата е полезна на всяка възраст, подобрява състоянието на кръвоносните съдове и помага за укрепване на имунитета.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови