Двете най-ефективни за изгарянето на мазнините напитки се оказаха и най-популярни. Става въпрос за кафето и ментовият чай. Има обаче една особеност – трябва да знаете как да ги приемате, за да постигнете наистина желания ефект.

Учени са направили проучвания, на базата на чиито резултати са открили много интересна зависимост между пиенето на кафе и бързото засищане с храна. Оказва се, че ако изпиете една чаша кафе преди ядене, това ще ви помогне да се заситите с половината от порцията, която обичайно изяждате. Освен това сам по себе си кофеинът е безценен при желание да се разделите с излишните килограми, тъй като има способността да изгаря мазнините.

Но трябва да внимавате, защото наред с ползите, които носи, кафето може да бъде и вредно – то изсушава кожата и дехидратира тялото. За да поддържате водния баланс в норма, добре е след всяка чаша кафе да изпиете една чаша вода или, още по-добре, ментов чай. Ментовият чай тонизира тялото и също потиска апетита. Специалистите твърдят, че той е особено полезен преди тренировка.

Затова, ако искате да намалите теглото си, запасете се с кафе и чай от мента и редувайте приема им през целия ден. Това не само ще ви помогне при отслабване, но и ще бъде от голяма полза за целия организъм. Приет час след хранене, ментовия чай стимулира храносмилателната функция. Така че, пийте кафе преди да се нахраните, а след това отмийте с ментов чай. Кафето ще помогне да се нахраните с по-малка порция, а ментовият чай – да усвоите това, което сте хапнали предния ден.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови