Яденето на сирене, кисело мляко и други млечни продукти намалява  риска от инсулт.

Това информират от изданието Daily Mail, като се позовават на съвсем нови данни, получени от скорошни изследвания и публикувани в  European Heart Journal.

В специалното проучване, което е проведено от  учени от Оксфордския университет са участвали повече от 400 000 души от девет европейски държави. За резултатите са били взети под внимание някои характеристики от тяхната годишна диета. В крайна сметка се оказало, че само една чаша мляко дневно, може да повлияе благотворно върху организма и да снижи риска от исхемичен инсулт, който се причинява от кръвен съсирек. Всички, които пият по чаша прясно мляко или изяждат същото количество кисело мляко, ще минимализират вероятността да получат инсулт съответно с пет и девет процента.

В изследването са станали ясни и рисковете за здравето ни при консумацията на яйца. Експертите са установили, че яйцата увеличават с цели 25 процента риска от появата на хеморагичен инсулт.

Ето и най-важните продукти, консумацията на които може да ви предпази от страшната болест. На първо място това са плодовете и храните с високо съдържание на фибри. Така например, е потвърдено, че 200 г зеленчуци и плодове на ден намаляват риска от исхемичен инсулт с 13%.

Според професор от университета в Глазгоу, фибрите доказано намаляват риска от инсулт, докато относно млечните продукти, резултатите са все още непълни и тепърва престои да бъдат провеждани допълнителни изследвания.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови