Всички знаят, че морковите са полезни за зрението. Но те помагат и при много други заболявания, както и успешно борят излишните килограми.
Най-ценната съставка в тях е провитамин А, който взаимодейства с мазнините и се превръща във витамин А. Той защитава клетъчните мембрани и забавя стареенето.
Моркови за добър имунитет
Ако не обичате варени моркови, може да си направите сок от изцедени. Добре е обаче да го консумирате веднага, защото каротинът губи активността си при контакт с въздуха. В случай, че вкусът на сварения зеленчук ви допада, добре е да знаете, че в него се съдържа съдържат 25% повече фолкаринол – вещество, което има противотуморен ефект. Ако по време на готвене капакът на тигана е плътно затворен, полезните витамини – A, B, C, D, E, K, PP си остават в него.

При гърлобол
Ако ви боли гърлото, просто пийте затоплен сок от моркови и ще почувствате много благоприятен ефект. При упорите кашлица добавете няколко чаени лъжички мед към чаша морковен сок и пийте преди лягане.

Ползите от морковите за отслабване

Морков диета ефективно помага за намаляване на теглото, тъй като добре активира метаболизма в организма. Фибрите, съдържащи се в морковите, успешно премахват излишния холестерол. Подменяйки обичайните храни, особено, ако те са висококалорични, с този полезен зеленчук, ще ви помогне постепенно да се отървете от излишното тегло.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови