На интересни изводи за ползата от орехите се натъкнаха учените от университета в Пенсилвания, при провеждането на поредния експеримент.

Оказа се, че ежедневната консумация на орехи може да увеличи броя на полезните бактерии в червата, а също така и да повлияе благотворно върху сърдечно-съдовата система, да понижи високото кръвно налягане и да снижи нивата на лошия холестерол.
И всички тези ползи само благодарение на шепа орехи, които ежедневно трябва да присъстват в менюто ви!

В провеждането на експеримента са участвали група хора на възраст от 30 до 65 години, като всеки от групата е страдал от наднормено тегло. В първия етап от проучването всички са се хранили по обичайния за тях начин. След това са били разделени на три групи, като всяка група е приемала различни диетични храни за период от 6 седмици. Общото между трите различни диети обаче и било задължителното присъствие на орехи или растителни масла в менюто. И по-точно, първата група е консумирала орехи в натурален вид, втората – само съдържащата се в тях алфа-линоленова киселина (ALA), а третата – ALA и олеинова мастна киселина.

След анализ на резултатите, учените са стигнали до заключението, че в групата, в която орехите били заменени с растителни масла, не се забелязва повишение на полезните бактери. При останалите две групи обаче то е било налице. Изводът е, че дори и малко количество орехи, но приемани ежедневно, може да има огромен ефект за нашето здраве.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови