Причината краката ви да са студени и да се потят могат да бъдат различни. Напълно нормално е това да се случи по време на някакво физическо натоварване или когато ви е горещо. Ако обаче краката ви са облени от студена пот и без видима причина, това говори, че най-вероятно имате хиперхидроза. Заболяването се проявява от ранно детство. Ръцете и краката на детето се потят през цялото време, но същевременно остават студени.

Хиперхидрозата е свързана със захарен диабет, както и патологии на ендокринната система, например хипотиреоидизъм, а също може да се появи и при някои от заболяванията на сърдечно съдовата система – хипотония, хипертония, сърдечен удар или сърдечна недостатъчност. Различни инфекции, неврози и психологически проблеми биха могли също да се превърнат в причина за обилното потене на крайниците

Точното лечение се назначава от лекар, но също така може да направите и домашно лечение. Потните крайници могат успешно да се лекуват и у дома, с помощта на вани с лайка, мента и други лечебни растения.
Важно условие за лечението е и да се спазват стриктно принципите на правилното хранене и по принцип здравословния начин на живот. Добре би било ако се включат в менюто продукти, които са богати на витамини от група В. Ще ги откриете в продукти от животински произход – например, месо и яйца. Укрепването на кръвоносните съдове е също важен момент при предотвратяване на изпотяването на крайниците. Вземайте контрастни душове, отпуснете се във вана с билки и редовно правете масаж на краката. Изборът на обувки също оказва влияние – изберете ги да са удобни, най-добре заложете на модели, изработени от естествени материали.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови