В китайските медии са вече са публикувани пет правила, спазването на които в момента е спешна необходимост, заради високия процент на заразени от опасния коронавирус. Нека видим кои са те.

Всички вече знаем, че спазването на добра лична хигиена както на обществени места, така и у дома, трябва да се превърне в навик. В Китай това вече се е случило. Населението постоянно мие ръцете си, внимават да покриват лицето си, когато кашлят, а на местата, където има по-голямо струпване на хора се носят медицински маски.

Освен това, в обществените заведения за хранене, масите и дръжките на вратите се дезинфекцират щателно след посещение на всеки посетител. По същия начин, работниците в кафенета и ресторанти обръщат специално внимание на дезинфекцията на чините и приборите за хранене.

Третото правило е свързано с поддържането на личната дистанция между хората. Така например, за безопасно се счита разстоянието от около метър-метър и половина. Ако всички го спазваме, то тогава предаването на вируса от човек на човек ще става много по-трудно.

Четвъртото правило е да не се ядат определени храни. Става въпрос предимно за месото и субпродуктите от дивите животни. Не трябва да се консумират под никаква форма, включително и като лекарство.

Петото, последно правило, дефинира нов начин на живот – виртуалния. След като публичните институции станаха вече опасни, в Китай е нараснала популярността на онлайн консултациите със специалисти, както и пазаруването онлайн.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови