София. Започва да се чувства недостиг на ресурси за обслужване на спешните болни. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков , предаде репортер на Агенция „Фокус“. „УМБАЛ „Св Анна“ е отделила 50% от всичките си легла за COVID болни. Тази сутрин бяха заети 102% от заделените легла. В болницата има 270 болни с коронавирус, като 25 от тях са в реанимация. 30% от детското отделение са заети с деца с COVID. Те не са в тежко състояние, те са в леко към тежко. Всеки ден има случаи на деца с COVID и това е притеснително. Това запълва голяма част от капацитета на болниците“, посочи Близнаков

„Започва да се чувства недостиг на ресурси за обслужване на спешните болни. Важно е да се намери баланс за осигуряване на легла за лечение на COVID болни и ресурси за спешни болни като травматични, инсулти и инфаркти. Затова бяха обсъждани всички варианти. Ситуацията в момента в София е под контрол, но предвид увеличаващия се бързо брой случаи, ни кара да обмисляме различни мерки. Какво мерки ще бъдат взети, е въпрос на обсъждане днес“, каза още той.

„Св. Анна“ има 35 реанимационни легла, 20 от тях са заделени за COVID пациенти. Засега имаме ресурси, но тези мерки трябва да се вземат, за да може да се запази този ресурс и болниците да можем да реагираме“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови