София. Към днешна дата имаме около 470-500 повиквания за 12-часово дежурство. От тях 50 са с COVID. Това каза началникът на „Медицински дейности“ в Центъра за спешна медицинска помош в София д-р Нина Ръсина на извънреден брифинг, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Между 30-40 в момента се хоспитализират. Извън болните, които се обслужват, доста пациенти се обаждат и за да задават различни въпроси относно лечение и състояние. Ежедневно обажданията, свързани с COVID са над 100. Нашите диспечери освен, че поемат всички повиквания, отговарят и на въпроси относно състоянието им“, каза още тя.

Говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска призова хората да търсят и личните си лекари за консултация, защото хора, които наистина имат нужда от тях, чакат на телефоните. „Цялата система е претоварена. Наистина се случва от една до втора, дори до трета болница. Много е разбираемо, защото ще видите в болниците колко много хора има. Ако всички заедно проявим съпричастите и грижа, можем да се справим и да не достигаме до тези много тежки моменти. Затова молим за съпричастие и разбиране. Не знам какво трябва да се случи и колко човека да загубят живота си, за да се разбере, че това е тежка пандемия. Да се разбере, че за определен период от време трябва да бъдем смирени“, каза още Катя Сунгарска.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови