София. На който му е сложена от едната ваксина, трябва да му бъде поставена от същата след определения срок. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Николай Брънзалов, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и зам.-председател на БЛС.
„За тези ваксини, които в момента са разрешени в България, напротив – такова нещо е извън кратката характеристика, не е издържано. Някой ако иска да си прави експерименти в такава нагнетена обстановка, не вярвам, то не е и възможно. Поне в медицинския софтуер на общо практикуващите лекари ваксината не може да бъде отчетена така. Какво се случва по COVID кабинетите в зелените коридори, не мога да знам“, допълни той.

Брънзалов обясни още, че след всяка поставена ваксина, информацията отива в Националната здравноинформационна система.
„Това го проверих. Медицинският софтуер работи перфектно. По електронен път в края на прегледа всичко отива в Националната здравноинформационна система и който, каквато информация иска да тегли, става въпрос като институция, ще я тегли оттам, а не пак да пишем някакви хартии колко сме ваксинирали, пък да ги пращаме, носим. Не. Вече на секундата и РЗИ, и Министерството, и който го интересува този процес и има достъп до тази система, ще получава абсолютно точната информация колко хора са ваксинирани, от кого и с каква ваксина“, посочи той.

Теодора ПАВЛОВА

Целия текст на интервюто четете по-късно в раздел „Мнение“

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови