София. Трябва да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират. Това каза зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. „Това е начинът за борба с вируса. Нека не се „филмираме” с различни конспирации за чипове“, посочи Брънзалов. Той заяви, че е готов да се ваксинира в ефира на предаването, за да докаже на хората, че това не е опасно.

По думите му в деня, в който е разбрал, че ще оглави Националния ваксинационен щаб, е направил кратко допитване до своите пациенти. „Когато отидох на работа, попитах първите 10 пациенти дали ще се ваксинират. 9 от 10 казаха, че ще го направят. Това ме изненада, но и зарадва”, коментира зам.-председателят на БЛС.

Той разясни как ще започне ваксинирането в България. „3 дни, след като Европейската комисия по лекарствата разреши прилагането на ваксината в България, ние ще стартираме със 120 000 дози. Тоест 60 000 души ще бъдат ваксинирани. Ще започнем с медиците на първа линия. На първи етап трябва да проучим кой желае да се ваксинира. Надявам се да бъдат повече желаещите”, каза още Брънзалов.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови